Wijkbijeenkomst warmtenet Loyola

Drukbezochte wijkbijeenkomst over de haalbaarheid van een warmtenet in de wijk Loyola

Datum | 09 november 2023

Maandag 6 november is er een wijkbijeenkomst georganiseerd voor inwoners van de wijk Loyola in Vught. Hier zijn de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek naar een warmtenet (inclusief koeling) in de wijk gepresenteerd en besproken met de wijkbewoners. Dit onderzoek is onderdeel van het schrijven van een uitvoeringsplan voor een aardgasvrije wijk in 2050. Zie hiervoor ook onze speciale pagina met meer informatie.

De opkomst was met meer dan 100 aanwezigen groot en laat zien dat het duurzaam verwarmen van de wijk een thema is dat leeft onder de bewoners. Het was een interactieve avond waarbij al snel duidelijk werd dat een warmtenet (inclusief koeling) niet onmogelijk is, maar dat het geen makkelijke opgave zal worden. Na afloop van de bijeenkomst heeft een aantal bewoners al aangegeven te willen deelnemen aan een werkgroep of hierover na te denken. In deze werkgroep gaan wijkbewoners in eerste instantie met elkaar van gedachten wisselen hoe idee├źn voor een warmtenet in de wijk naar een volgende fase kunnen worden gebracht.

Woon je ook in de wijk Loyola en wil je graag deelnemen aan deze werkgroep? Laat dit dan weten met een mailtje naar aardgasvrij@vught.nl

Kijk op onze speciale Loyola-pagina voor de presentatie die is gegeven op deze avond.