Agenda

07-06-2023

Speeldoos, Vught

Algemene Leden Vergadering

Van harte nodigt het bestuur van VET-Vught u uit voor de Algemene Leden Vergadering om 20.00 uur in Theater De Speeldoos in Vught.

08-06-2023

Wereldwijd

Wereld Oceanendag

Wereld Oceanendag is een dag voor aandacht aan gezonde oceanen, het beschermen van de oceanen omdat ze zo belangrijk zijn voor ons allemaal. Als consument kan je al bijdragen door een bewuste keuze te maken voor duurzaam gevangen vis, met het blauwe MSC-keurmerk.De Wereld Oceanendag vindt ieder jaar op 8 juni plaats.

Voor meer informatie op de website van Marine Stewardship Council

05-09-2023

Nederland

Duurzame Dinsdag

De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

Voor meer informatie kijk op: Duurzamedinsdag.nl

02-09-2023 t/m 09-09-2023

Nederland

Nationale Tuin & Klimaat Route

De Tuin & Klimaat Route is een platform en jaarlijks evenement waar je inspiratie kunt opdoen voor een klimaatvriendelijke tuin of project. De tuineigenaren geven je graag uitleg over wateropvang, beplanting en biodiversiteit in de tuin, zodat je thuis direct aan de slag kunt. De tips en ervaringen kun je vinden op de website, of verzamelen tijdens een bezoek aan een tuin.

Voor meer informatie kijk op: tuinenklimaatroute.nl

11-09-2023 t/m 17-09-2023

Nederland

Verspillingsvrije Week

Wist je dat we in Nederland een kwart van al ons eten nooit eten? Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Om daar aandacht voor te vragen, organiseren wij de Verspillingsvrije Week. Een week vol geweldige acties en enthousiaste reacties!

Een week vol geweldige acties en enthousiaste reacties!

Voor meer informatie kijk op: Samentegenvoedselverspilling.nl

16-09-2023

Nederland

World Cleanup Day

World Cleanup Day is de grootste jaarlijks opschoonactie ter wereld. Inmiddels doen er 180 landen mee. In Nederland is Plastic Soup Foundation initiatiefnemer van World Cleanup Day en Nederland Schoon draagt graag bij aan deze wereldwijde beweging.

Meld je aan via: Nederlandschoon.nl

10-10-2023

Nederland

Dag van de Duurzaamheid Onderwijs

De Dag van de Duurzaamheid is sinds 2008 een begrip in het onderwijs: veel basisscholen, middelbare scholen én MBO-scholen doen al jaarlijks mee. Op deze landelijke dag wordt er extra aandacht gevraagd voor duurzaamheid in het onderwijs.

Doe jij ook mee? Voor meer informatie kijk op: dagvandeduurzaamheidonderwijs.nl

29-10-2023

Speeldoos, Vught

Festival Futura

Na een succesvolle eerste editie in Vught gaan we ook in 2023 weer een geweldig Festival Futura organiseren, Zet hem alvast in je agenda!

Meer informatie vind je op Festivalfutura.nl

30-10-2023 t/m 5-11-2023

Nederland

Klimaatweek

Kom in actie voor een beter klimaat

Dit jaar is de Nationale Klimaatweek van 30 oktober t/m 5 november 2023. Een week die in het teken staat van kleine en grote initiatieven voor een beter klimaat. Van overheid tot bedrijfsleven en van burgers tot scholieren, iedereen kan bijdragen aan een duurzamer Nederland. Dit is hét moment om nog bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer (energie) te besparen. Dat is goed voor ons allemaal, een groener Nederland én onze portemonnee.

Een beter klimaat begint vandaag. Doe jij ook mee? Voor meer informatie kijk op: nkw2022.nl 

24-11-2023

Nederland

Duurzaamste Huis van Nederland Verkiezing

Dit jaar wordt de derde editie van de verkiezing ‘Duurzaamste Huis van Nederland’ georganiseerd. Iedereen die zijn of haar huis heeft verduurzaamd, kan zich aanmelden en maakt daarmee kans op een jurynominatie of een provinciale publieksprijs. De landelijke winnaars worden bekendgemaakt op het feestelijke verkiezingsevenement op 24 november, waarbij de verhalen worden uitgelicht in de media.

Voor meer informatie kijk op: Duurzamehuizenroute.nl

02-02-2024

Nederland

Landelijke warmetruiendag

Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een extra warme trui aan en bespaar 6% energie en CO2 per graad. Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2! Doen we dat een heel stookseizoen lang, dan besparen we maar liefst 1 megaton CO2!
Meld je aan via www.warmtetruiendag.nl.

22-04-2024

Wereldwijd

Dag van de Aarde (Earth Day)

De Stichting Dag van de Aarde introduceerde in 2002 de nationale dag voor bezinning en plezier, de Dag van de Aarde op en rond 22 april met activiteiten in Nederland. Een periode van bewustwording, dankbaarheid en vooral het genieten van wat de schoonheid en alles wat de Aarde voortbrengt. Het accent ligt daarbij op positivisme.

Voor meer informatie kijk op: Dagvandeaarde.nl