Wat is VET-Vught?

VET-Vught is een burgerinitiatief van en voor Vughtse burgers om het voor alle Vughtenaren mogelijk te maken te kunnen kiezen voor energiebesparing en duurzame energie. VET staat voor Vughtse Energie Transitie. We werken aan de transitie naar schone energie. VET-Vught wordt hierin gesteund door de gemeente en werkt samen met maatschappelijke instellingen, verenigingen en het bedrijfsleven. Wij sluiten hiermee aan bij de Nationale, Europese en Wereldwijde beweging om burgers in staat te stellen zelf verantwoording te nemen voor hun eigen energievoorziening.

In eerste instantie is de focus van VET-Vught gericht op energie. Maar het kan haar doelstelling verder uitbreiden, bijvoorbeeld op sociaal vlak, als dit gedragen wordt door de burgers.

Doelstelling

Visie van VET-Vught

Er dreigt een onomkeerbare klimaatverandering als we niet ons energieverbruik beperken en overstappen naar hernieuwbare energiebronnen. VET-Vught wil de benodigde transitie naar een lokale hernieuwbare energievoorziening in Vught vormgeven.

VET- Vught werkt aan projecten die gericht zijn op energiebesparing en de productie van hernieuwbare energie, waarbij ze burgers, bedrijven en overheid stimuleert zich aan te sluiten of zelf actie te ondernemen om te komen tot een CO2 neutraal Vught in 2030.

Wat doet VET-Vught?

VET-Vught gaat uit van de Trias Energetica en richt zich in eerste instantie op bewustwording en energiebesparing in de gebouwde omgeving. Alles wat je niet verbruikt beperkt de uitstoot van CO2. Bewustwording is noodzakelijk om te zorgen dat mensen stappen gaan zetten.  Omdat VET-Vught gelooft in de beweging van onderaf wordt ook geprobeerd een beweging in gang te zetten waardoor mensen elkaar stimuleren en krachten bundelen om tot de nodige verandering te komen. VET-Vught streeft er naar dat alle Vughtenaren mee kunnen doen, ongeacht of ze in een huur- of koopwoning wonen en of ze een dikke of minder dikke portemonnee hebben. VET-Vught richt zich zoveel mogelijk op lokaal niveau om zoveel mogelijk waarde in de gemeenschap te houden.

De rol van VET-Vught is die van aanjager; VET-Vught steunt initiatieven van Vughtenaren en initieert ook zelf projecten en nodigt Vughtenaren uit om aan te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.