ENERGIEFESTIVAL

Op zaterdagmiddag 3 oktober vindt het eerste Energiefestival van Vught plaats in DePetrus onder het motto ‘Bespaar nu, voor later!’ Het doel is de inwoners van Vught te laten kennismaken met verschillende mogelijkheden om energie te besparen, op een gezellige en feestelijke manier. Het festival wordt geopend door niemand minder dan astronaut André Kuipers. Entree is gratis en heel het gezin is welkom. Natuurlijk corona-proof

Het wordt een gezellig evenement waar je nog wat kunt leren ook. Naast de inspirerende presentatie van André Kuipers zullen de professoren van ‘Mad Science’ op ludieke wijze de kracht van energie laten zien en kinderen kunnen zich ook laten schminken. Maar ook voor volwassenen zijn er diverse workshops een leuke EnergieQuiz en een ‘energie bespaar markt’ waarbij aanbieders uit de regio hun energiebesparende producten of diensten aanbieden. En dat allemaal in de prachtige Petrus met een horecaterras en akoestische muziek.

Kleine maatregelen
Met het festival willen we mensen stimuleren om kleine maatregelen te nemen om energie te besparen. Het plakken van een tochtstrip of het vervangen van een gloei- of hallogeenlamp door een led-lamp zijn kleine handelingen die direct schelen in het energieverbruik en dus in je energiekosten. Daarnaast kan bijvoorbeeld een tochtstrip of radiatorfolie het comfort in je woning verhogen. De corona-maatregelen geven een extra uitdaging, maar samen met DePetrus hebben we hier goed invulling aan kunnen geven door te werken met duidelijke looproutes en een maximaal aantal aanwezigen.

Inschrijven
Om zoveel mogelijk mensen op een veilige manier aan het festival te kunnen laten meedoen, zullen er drie tijdsblokken zijn waarvoor belangstellenden zich kunnen inschrijven:

  1. 13.00u – 15.15u: Het festival wordt geopend met een lezing door André Kuipers over de manier waarop hij de aarde heeft gezien vanuit de ruimte en waarom het belangrijk is om in te zetten op een duurzaam gebruik van onze planeet. Aansluitend is het mogelijk om de energie bespaar markt te bezoeken om zelf aan de slag te kunnen gaan met het besparen van energie. Ook kun je even lekker ontspannen op ons terras. DIT TIJDSBLOK IS INMIDDELS VOL!!
  2. 15.15u – 16.45u: Tijdens dit tijdsblok kunnen kinderen zich laten schminken en zijn de professoren van Mad Science aanwezig om op spectaculaire wijze de kracht van energie te laten zien. Daarnaast kun je ook tijdens dit tijdsblok de energie bespaar markt bezoeken, meedoen aan een EnergieQuiz en even uitrusten op het terras. Ook wordt er een workshop gegeven over het effectief verwarmen van je huis en een workshop over de verschillende subsidies en financieringsmogelijkheden.
  3. 16.45u – 18.15u: Dit tijdsblok is grotendeels hetzelfde als het tijdsblok hiervoor. Het enige verschil is de inhoud van de workshops. Tijdens dit tijdsblok wordt een workshop gegeven over “Isoleren! én ventileren, hoe moet dat?” en wordt de workshop over subsidies en financieringen herhaald.

Per tijdsblok geldt een maximum aantal bezoekers en ook de workshops hebben een maximum aantal deelnemers. Schrijf je daarom snel in via https://brabantwoontslim.nl/activiteiten/energiefestival-vught/

We zien jullie graag op zaterdag 3 oktober in DePetrus!