Organisatie

Coöperatie
De Vughtse Energie Transitie Vught, afgekort VET-Vught, heeft een coöperatieve vorm. De coöperatie kent drie organen:

 1. De Algemene Ledenvergadering
 2. Raad van Commissarissen
 3. Bestuur

De Algemene Ledenvergadering
De Algemene Ledenvergadering (ALV) is het belangrijkste orgaan van de coöperatie. VET-Vught is opgericht door en voor de burgers van Vught. VET-Vught heeft bewust voor een coöperatieve vorm gekozen omdat wij het belangrijk vinden dat de leden een stem hebben. Als lid kun je deze stem uitoefenen tijdens de Algemene Ledenvergadering. Deze zal ten minste een keer per jaar worden gehouden. De eerste ALV vond plaats op 19 mei 2015. Het verslag van de vergadering is hier weergegeven.

Raad van Commissarissen
Leden van de Raad van Commissarissen worden benoemd door de Algemene Ledenvergadering. De RVC heeft 1 keer per kwartaal overleg met het bestuur. De leden zijn:

 • Michiel van der Lande (voorzitter)
 • Frits van de Have (secretaris)
 • Suzanne Otters-Bruijnen (lid)
 • Lara Runne (lid)

Bestuur
Het bestuur vergadert een keer per maand. Dan worden de lopende projecten besproken en verschillende acties uitgezet. Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

Arno van der Laan – Voorzitter
Arno is sinds mei 2018 voorzitter. Hij is vanaf de oprichting als bestuurslid bij Vet betrokken. Arno is zelfstandig adviseur bouwen en wonen en werkt aan verduurzaming van de gebouwde omgeving. Hij wil als VET-Vught samenwerken met gemeente, burgers en bedrijven aan een energieneutraal Vught.

Adrie Hoogedoorn – Penningmeester
Adrie is sinds 1 januari 2017 penningmeester. Voorheen was hij hoofd administratie bij Michelin  Nederland. Hij ziet VET-Vught als een uitstekend orgaan dat bij kan bijdragen aan de bewustwording dat transitie naar duurzame energie een betere samenleving oplevert.

Bas Huijbregts – Secretaris
Bas is al lange tijd actief in de energiesector en heeft veel ervaring op het gebied van de postcoderoosregeling en het optimaliseren van bedrijfsprocessen. De verduurzaming van de energievoorziening gaat hem aan het hart en hij wil graag via VET-Vught zijn bijdrage hieraan leveren.

Alma Krug – Marketing & Communicatie
Alma heeft jarenlange ervaring op het gebied van innovatie in de bouw- & vastgoedwereld. Sinds eind 2018 heeft ze de overstap gemaakt naar de energiesector en richt ze zich op totale verduurzaming van sociale huurwoningen.

Sjoerd Janssens – Ledenwerving
Sjoerd zit al jaren in het onderwijs als docent natuur- en scheikunde. In het verleden was hij daarnaast ook 25 jaar docent milieutechniek. Van 2006 – 2018 is hij raadslid in de gemeente Vught geweest. Daar was hij o.a. woordvoerder natuur en milieu. Het terugdringen/stopzetten van het gebruik van fossiele brandstoffen en bevorderen van duurzame energievormen is zijn drijfveer.

Deze mooie en verschillende motivaties leggen een stevige basis voor VET-Vught. Ze versterken elkaar in het realiseren van het uiteindelijke doel van VET-Vught: bewoners van Vught helpen energieneutraal te leven.

Algemene gegevens
KVK: 61985546
BTW: NL854580086B01
Bankrekeningnummer: NL23RABO0300678495

2 reacties op “Organisatie

  1. Hoi Sjoerd,

   Fijn dat je ons scherp houdt 🙂

   Zoals je ziet worden de reacties niet structureel bekeken. Vanaf nu gaan we dat wel doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.