Organisatie

Coöperatie

De Vughtse Energie Transitie Vught, afgekort VET-Vught, heeft een coöperatieve vorm. De coöperatie kent drie organen:

  1. De Algemene Ledenvergadering
  2. Raad van Commissarissen
  3. Bestuur

De Algemene Ledenvergadering

De Algemene Ledenvergadering (ALV) is het belangrijkste orgaan van de coöperatie. VET-Vught is opgericht door en voor de burgers van Vught. VET-Vught heeft bewust voor een coöperatieve vorm gekozen omdat wij het belangrijk vinden dat de leden een stem hebben. Als lid kun je deze stem uitoefenen tijdens de Algemene Ledenvergadering. Deze zal ten minste een keer per jaar worden gehouden. De eerste ALV vond plaats op 19 mei 2015. Het verslag van de vergadering is hier weergegeven.

Raad van Commissarissen

Leden van de Raad van Commissarissen worden benoemd door de Algemene Ledenvergadering. De RVC heeft 1 keer per kwartaal overleg met het bestuur. De leden zijn:

  • Michiel van der Lande (voorzitter)
  • Frits van de Have (secretaris)
  • Suzanne Otters-Bruijnen (lid)
  • Lara Runne (lid)

Bestuur

Het bestuur vergadert een keer per maand. Dan worden de lopende projecten besproken en verschillende acties uitgezet. Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

Arno van der Laan is sinds mei 2018 voorzitter. Hij is vanaf de oprichting als bestuurslid bij Vet betrokken. Arno is zelfstandig adviseur bouwen en wonen en werkt aan verduurzaming van de gebouwde omgeving. Hij wil als VET-Vught samenwerken met gemeente, burgers en bedrijven aan een energieneutraal Vught.

Adrie Hoogedoorn is sinds 1 januari 2017 penningmeester. Voorheen was hij hoofd administratie bij Michelin  Nederland. Hij ziet VET-Vught als een uitstekend orgaan dat bij kan bijdragen aan de bewustwording dat transitie naar duurzame energie een betere samenleving oplevert.

Norbert van Wijk is lid van het bestuur en de drijvende kracht achter het energieloket de Meierij. Hij is ondernemer en wil graag de afhankelijkheid van grote energieleveranciers verminderen.

Secretaris voor deze functie is op het moment een vacature. Wil je meewerken aan het versnellen van de energietransitie? Neem dan contact op.

Deze mooie en verschillende motivaties leggen een stevige basis voor VET-Vught. Ze versterken elkaar in het realiseren van het uiteindelijke doel van VET-Vught: bewoners van Vught helpen energieneutraal te leven.

Algemene gegevens

KVK: 61985546
BTW: NL854580086B01
Bankrekeningnummer: NL23RABO0300678495

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.