word jij zonnemaatje?

Ben jij ook zo?

Je vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld,  maar zonnepanelen op je eigen dak leggen lukt niet of wil je niet. Voor leden van VET-Vught hebben we daarom een mooi aanbod. Nog geen lid? Meld je hier aan.

Word zonnemaatje!

Op een braakliggend stuk grond bij de waterzuivering in Haaren van Waterschap De Dommel mogen we met DEH 2.000 zonnepanelen plaatsen. De zonne-energie die dat oplevert gaat in zijn geheel naar het energienetwerk. Huishoudens in een deel van Vught (postcode 5261 en 5262 en 5263) en Cromvoirt (postcode 5266) en enkele andere postcodes (zie onderaan) kunnen deelnemen aan dit project en zo een grote stap richting klimaatneutraal zetten. Daarom zoeken we mensen in dit gebied die het belang hiervan inzien en willen meedoen. We zoeken zonnemaatjes, mensen die mee willen investeren in een zonnige toekomst voor henzelf en de generaties na ons.

Veel voordelen:

 • Je helpt actief mee de klimaatverandering tegen te gaan.
 • Wij ontzorgen jou als zonnemaatje. Geen gedoe dus.
 • De panelen staan uit het zicht op een beveiligd terrein.
 • Je bespaart en verdient geld.

Aanbod: (*)

 • 2.000 panelen.
 • 1 Certificaat = 1 paneel = gemiddelde opbrengst van 235 kWh per jaar.
 • Deelnameprijs per certificaat: € 300,-.
 • Na ongeveer 7-9 jaar heb je de inleg van € 300,- per certificaat terugverdiend en daarna blijf je duurzame stroom opwekken en geld verdienen.
 • Financieel voordeel door teruggaaf van energiebelasting en vergoeding voor opgewekte stroom.
 • Particulieren en bedrijven gevestigd op de volgende postcodes kunnen deelnemen: 5074 (Biezenmortel), 5076 (Haaren), 5261 en 5262 en 5263 (Vught), 5266 (Cromvoirt), 5268 (Helvoirt), 5282 en 5283 (Boxtel) en 5296 (Esch).
 • Voor deelname moet je lid zijn (of worden) van VET-Vught: jaarlijks € 10,-.

Overweldigende belangstelling:

Er is overweldigend veel belangstelling voor het project zonnemaatje. Op 12 februari bereikten we de mijlpaal van 2.000 gereserveerde certificaten. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee.

Voorinschrijvingen na 12 februari:

Inmiddels hebben we zoveel aanmeldingen, dat we bij voorinschrijvingen die we na 12 februari ontvangen niet meer kunnen garanderen dat je daadwerkelijk kunt meedoen aan dit zonnemaatje-project. We noteren graag je gegevens op onze reservelijst. Mochten er reserveringen komen te vervallen, dan laten we je dat meteen weten. Een eerdere datum van voorinschrijving geeft recht op voorrang bij de definitieve inschrijving voor certificaten.

Natuurlijk zijn wij inmiddels druk op zoek naar andere locaties waar we zonnepanelen kunnen plaatsen. We hopen op korte termijn nieuwe zonnemaatje-projecten in deze regio aan te kunnen bieden. In dat geval krijgt iedereen op de reservelijst als eerste de mogelijkheid om te reserveren (**).

Aanmelden:

Je kunt je nu aanmelden voor onze reservelijst op www.zonnemaatje.nl. Met de aanmelding ga je geen verplichting aan, maar je kunt er ook geen rechten aan ontlenen. We houden je tussentijds op de hoogte via nieuwsbrieven.

Vragen? Kijk hier voor de meest gestelde vragen en de antwoorden.

(*) Genoemde deelnameprijs, prestaties en rendementen zijn indicatief en kunnen mogelijk worden aangepast bij definitieve inschrijving.

(**) De mogelijkheid tot reserveren voor nieuwe zonnemaatje-projecten is afhankelijk van het postcodegebied waar de betreffende zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Meer informatie over postcoderoosprojecten – zoals zonnemaatje – kan je vinden op www.hieropgewekt.nl.