Buurkracht Klein Brabant van start met 42 huishoudens

Voor Buurkracht Klein Brabant hebben zich na de voorlichtingsavond op 30 oktober 42 huishoudens ingeschreven! Door deze ruime belangstelling gaat het proefproject met als doel bewoners van Klein Brabant te helpen om energieverbruik te verminderen nu echt van start.

We zetten nogmaals de voordelen kort op een rij:

1. Alle huishoudens in Klein Brabant krijgen vanuit Enexis het aanbod gratis een slimme meter te laten plaatsen. Met de slimme meter kan de bewoner het eigen gas- en elektriciteitsverbruik via internet inzien. Daarnaast kan het verbruik ten opzichte van de andere deelnemende huishoudens in Klein Brabant vergeleken worden.

2. Een onafhankelijke energie-adviseur maakt een energiescan van twee woningen in de wijk en geeft op basis daarvan een besparingsadvies waar alle deelnemers gebruik van kunnen maken.

3. Buurkracht biedt een platform om gezamenlijk op te trekken bijvoorbeeld bij het aanvragen van een offerte. Dit maakt een aankooptraject van bijv. isolatiemaatregelen of zonnepanelen gemakkelijker en goedkoper.

Rob Borgsteijn en Lex van Rheenen, beide woonachting in Klein Brabant zijn de contactpersonen voor Buurkracht Klein Brabant.

1 reactie op “Buurkracht Klein Brabant van start met 42 huishoudens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.