VET-Vught nu officieel van start!

Vught, 8 oktober 2014
Met het passeren van de akte van oprichting en het ondertekenen van de statuten onder  het toeziend oog van de notaris op 7 oktober j.l., is VET-Vught nu officieel een coöperatie.
De coöperatie heet voluit Vughtse Energie Transitie (VET) U.A.
De statuten werden ondertekend door voorzitter Ton van der Vossen, secretaris Vincent Snels en penningmeester Joost Reijnen. Zie onderstaande foto. 

 

Het doel van de coöperatie is samen met haar leden het energieverbruik in Vught fors terug te dringen en de energie die dan nog nodig is op te wekken op duurzame wijze met zonne-energie, windenergie en geotechniek (grondwarmte). Het streven is om Vught geheel onafhankelijk te maken van energie afkomstig uit olie en gas. 
Binnenkort start de ledenwerving. Vughtenaren worden tegen een geringe vergoeding lid van VET en daardoor kunnen zij energie afnemen, energie leveren of gebruikmaken van andere diensten die de coöperatie levert.
Het eerste initiatief dat VET start is Buurkracht Klein Brabant. Samen met Enexis Holding NV. worden bewoners van de wijk Klein Brabant geínformeerd over het gebruik van een slimme meter en de mogelijkheden om energie te besparen. Op 30 oktober wordt hiervoor een informatiebijeenkomst georganiseerd in Zaal Schoonveld. Iedereen is welkom op deze bijeenkomst, niet alleen bewoners van Klein Brabant.

 

Zie www.vet-vught.nl voor meer informatie.

 

Het Bestuur van VET-Vught
IMG_2965

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.