Buurkracht Klein Brabant

VET-Vught organiseert een lokaal initiatief om energie te besparen in Klein Brabant.
Energiebesparing is niet alleen nuttig voor het terugdringen van CO2 uitstoot, het levert ook geld op. Om dit concreet te maken, start op donderdag 3 juli een Buurkracht proef in Klein Brabant.

buurkracht

Buurkracht Klein Brabant is een samenwerking van VET-Vught en Enexis Holding NV.
Om misverstanden te voorkomen;  Enexis is een netwerkbeheerder en geen energieleverancier. Verder komt dit initiatief vanuit Enexis Holding NV, niet vanuit Enexis de netwerkbeheerder. Het is een proefproject met als doel bewoners van Klein Brabant te helpen om energieverbruik te verminderen.
Vanuit VET-Vught zijn Rob Borgsteijn en Joost Reijnen aanspreekpunt voor bewoners.

Op donderdagavond 3 juli worden de bewoners van Klein Brabant persoonlijk benaderd om deel te nemen aan deze proef.

Wat houdt het precies in?
Deelnemers van de proef krijgen voorrang op de plaatsing van een slimme meter in de meterkast. Deze meter wordt in de komende jaren landelijk uitgerond. De proef stelt de deelnemers in staat om nu alvast kennis te maken met de voordelen van deslimme meter. De meter registreert het verbruik van electriciteit en gas. Via een internetpagina krijgen deelnemers inzicht in het eigen energieverbruik en is het mogelijk dit verbruik te vergelijken met die van buurtgenoten (op  basis van anonimiteit). Deze vergelijking laat zien waar kansen liggen om energieverbruik te verminderen.
Tevens zal een van de deelnemende woningen een gratis energiescan ondergaan. Deze scan zal verder inzicht geven in kansen om energiegebruik te verminderen voor alle deelnemers. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan isolatiemogelijkheden. Door gezamenlijk op te trekken bij het inwinnen van advies en/of inkoop, kan waarschijnlijk ook een lagere inkoopprijs bedongen worden. Deelname aan het initiatief is gratis. Uiteraard is het eventueel aanschaffen van isolatiebesparende maatregelen wel voor eigen rekening.

Zoals gezegd worden inwoners van Klein Brabant persoonlijk op de hoogte gesteld van deze proef en uitgenodigd om deel te nemen. Het project kan echter pas echt van start gaan als een groot aantal bewoners van Klein Brabant deelnemen aan deze proef. Uiteraard hopen we op een grote belangstelling zodat we met deze proef Klein Brabant op de kaart kunnen zetten in heel Brabant.

Mocht u niet in Klein Brabant wonen en interesse hebben om een vergelijkbaar project op te starten in de wijk waar u woont, dan nodigen wij u van harte uit deze interesse kenbaar te maken. Wij ondersteunen u graag bij het realiseren van zo’n project.

7 gedachten over “Buurkracht Klein Brabant

 1. Ik heb interesse in jullie Buurkrachtplannen voor klein Brabant
  Ik wacht een uitnodiging voor de informatieavond af.
  Willem Westerwoudt

 2. Ook ik heb interesse in het buurkracht project. Helaas heb ik heb de info op 3 juli gemist, en ben ik ook op de voorlichtingsvond op 30 oktober verhinderd. Hopelijk kan ik toch meedoen met het project?

  1. Dank je wel voor je reactie, Kees.
   Uiteraard kun je meedoen ondanks dat je verhinderd bent op de informatie avond op 30 oktober.
   We kunnen je over Buurkracht Klein Brabant goed informeren via een nieuwsbrief. Zal ik je email adres op die lijst plaatsen?

   MvG,
   Martain Spierings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.