STEMADVIES 20 MAART

GA STEMMEN!

Woensdag 20 maart zijn er verkiezingen voor de waterschappen en de provincie. Energie en milieu zijn belangrijke thema’s waar deze organisaties zich mee bezig houden. Als je klimaat en energie belangrijk vindt, dan is kun je dat laten merken bij het uitbrengen van je stem.

Je kunt gebruik maken van de Stemwijzer als je niet weet op welke partij het beste jouw wensen voor het klimaat en energie in het programma heeft staan. kijk op www.mijnstem.nl

Een voorbeeld is de samenwerking  van het Waterschap met DEH en Vet-Vught in het project zonnemaatje. Het waterschap stelt een deel van het terrein waar het rioolwater zuivert in Haaren, beschikbaar voor zonnepanelen. Langs deze slimme en sympathieke weg levert het Waterschap een bijdrage aan de energietransitie. Dat is een waardevolle stap, maar er zijn nog meer stappen mogelijk en nodig. Daar kun je zelf invloed op uitoefenen! Bestuurders van Waterschappen worden gekozen, net zoals dat gebeurt voor de gemeenteraad. Op woensdag 20 maart kun je naar de stembus om nieuwe bestuurders te kiezen, tegelijk met de verkiezingen van Provinciale Staten. Als je interesse hebt in meer duurzame energie en klimaatadaptatie mag je jouw stem voor de waterschapsverkiezing niet verloren laten gaan. Waterschapsbestuurders kunnen verschil maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.