CV KETEL VERVANGEN?

Is uw CV ketel aan vervanging toe en wilt u voorbereid zijn op de toekomst? Dan leest u hier een aantal tips waaraan u kunt denken. Verwarming is een grote energieverbruiker in huis. Bijna de helft van je energierekening bestaat uit kosten voor verwarming, en een tiende voor warm water. Op een energiezuinige en duurzame manier je huis en water verwarmen loont, voor je portemonnee en het klimaat.

Ook hier geldt; eerst isoleren. Want hoe minder energie je verbruikt, hoe minder je hoeft op te wekken. Dan kun je dus met een kleiner apparaat je huis verwarmen.

Heb je een goed geïsoleerd huis, dan kun je denken aan een warmtepomp. Dat is een soort omgekeerde koelkast. Hij haalt warmte uit de lucht of uit de bodem en gebruikt die om je huis te verwarmen. Een warmtepomp werkt op elektriciteit dus als je zonnepanelen hebt is dat super duurzaam.

Heb je een minder goed geïsoleerd huis, dan is een hybride pomp misschien een goed idee. Een hybride warmtepomp werkt samen met een hr-ketel op gas, die bijspringt op koude dagen en voor (extra) warm water. Zo’n hybride warmtepomp is goedkoper en kun je ook combineren met je huidige cv-ketel. Je bespaart dan al gauw € 190 per jaar (bron www.milieucentraal.nl). Voor een warmtepomp is ook subsidie beschikbaar. Laat u goed informeren door uw installateur. Kijk voor meer informatie op: https://brabantwoontslim.nl/actueel/is-overstappen-naar-warmtepomp-iets  of kijk op milieucentraal . Wilt u meer weten of advies? Neem contact met ons op via secretaris@vet-vught.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.