Zonnepanelen op Prins Hendrik

In sneltreinvaart is de financiering -via crowdfunding- van zonnepanelen op het dak van de Vughtse atletiekvereniging ‘Prins Hendrik’ tot stand gekomen. Een goede samenwerking tussen VET-Vught, het energieloket de Meierij en de atletiekvereniging. Er komen maar liefst 320 panelen op het dak van het gebouw naast de atletiekbaan. Hiermee zal naar verwachting jaarlijks 72.500 KWH worden opgewekt, net zoveel als 24 huishoudens gemiddeld gebruiken. De atletiekvereniging krijgt niet alleen goedkopere stroom, maar de panelen komen na verloop van tijd ook in eigendom van de stichting. De voorzitter van Prins Hendrik, Bart van Leerdam, zegt in het Brabants Dagblad dat ze graag meer leden de kans gegeven mee te doen, maar dat het heel snel ging. Binnen een uur was het hele bedrag binnen. Nu het geld binnen is kunnen de voorbereidingen voor het plaatsen van de panelen starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.