Energieloket: Eerste hulp bij energie besparen & subsidie

energieloket-brabant-woont-slim

In samenwerking met lokale energie-initiatieven (energiecoöperaties) en bedrijven starten gemeenten in Noordoost Brabant een energieloket om huizenbezitters te helpen hun woning energiezuiniger te maken. Het loket is 5 oktober feestelijk geopend op de Vakbeurs energie in ‘s-Hertogenbosch.

Slim wonen
Slim wonen is de toekomst. Voor je kinderen, kleinkinderen en de generaties die volgen. Gemiddeld geven we jaarlijks gemiddeld één maandsalaris uit aan energie. Ook zijn er veel huizenbezitters die last hebben van tocht en vocht of die een aanstaande verbouwing aangrijpen om de woning ook qua energieverbruik weer up-to-date te maken. Het lokale energieloket brabantwoontslim.nl helpt woningeigenaren bij het vinden van de juiste oplossingen.

Nieuwe subsidieregeling
De opening van het loket valt samen met de komst van een nieuwe landelijke subsidieregeling op energiebesparende maatregelen. Woningeigenaren krijgen de komende twee jaar subsidie wanneer ze twee of meer energiebesparende maatregelen nemen. Ook Verenigingen van Eigenaren (VvE) kunnen gebruik maken van de regeling.

Aan de slag
Wilt u als eigenaar aan de slag met energiebesparing, kijk dan op www.brabantwoontslim.nl. Daar vindt u informatie en hulpmiddelen voor het besparen van energie en informatie over de subsidiemogelijkheden. U kunt advies krijgen of offertes aanvragen bij lokale bedrijven.

‘Powered by’  Brabant Woont Slim
Het loket wordt ondersteund door Brabant Woont Slim, een regionaal platform van bedrijven, lokale initiatieven en gemeenten. Het nieuwe loket is op 5 oktober van start gegaan in de gemeenten Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Landerd, Mill & St.Hubert, Oss, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught. U vindt uw eigen lokale loket via  www.brabantwoontslim.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.