ZON IN VUGHT Feestelijke start van de eerste zonnecentrale

Op zaterdag 14 mei a.s. start de bouw van de eerste zonnecentrale in Vught. Deze eerste zonnecentrale zal worden geplaatst op de brandweerkazerne aan de Kettingweg 7.

Zon in Vught

In de komende periode wordt op de brandweerkazerne een zonnecentrale geplaatst met 265 zonnepanelen met een vermogen van 69 kWp. Hiermee is dit de eerste zonnecentrale van Vught die zorgt voor grootschalige ‘nieuwe energie’ in Vught. Met de centrale wordt zoveel energie geproduceerd als 20 huishoudens gemiddeld per jaar verbruiken en genereren we een significant aandeel van het energieverbruik van dit pand.

De zonnecentrale is een initiatief van VET-Vught en de gemeente Vught. Het zonne-energiebedrijf Rooftop Energy bouwt, financiert en exploiteert de zonnecentrale en levert de zonnestroom aan de gemeente Vught. VET-Vught is een coöperatie van betrokken Vughtaars die zich graag inzetten voor energiebesparing en duurzame energie in hun dorp. De gemeente Vught is eigenaar van het pand en wil hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzaam Vught. Beide partijen hebben de intentie om op meer daken in Vught zonne-centrales te installeren.

De feestelijke start

Op 14 mei zal wethouder Potters om 15.30 uur op feestelijke wijze het startsein voor de bouw geven. Tijdens de aansluitende borrel presenteert het energieloket de Meierij zich, waar u informatie kunt krijgen over zonnepanelen of energiebesparing in uw eigen huis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.