VET-Vught neemt deel aan Brabant Woont Slim

Gemeenten, energie-initiatieven zoals VET-Vught en bedrijven werken aan een platform waar huiseigenaren uit de regio terecht kunnen wanneer ze hun woning willen verduurzamen. Dat is een digitaal platform waar je informatie kunt vinden over isolatiemaatregelen, (lokale) bedrijven die je kunnen helpen de maatregelen uit te voeren en of er misschien subsidie beschikbaar is in je gemeente of provincie.

In dit bericht lees je waarom VET-Vught wil deelnemen.

wat betekent het voor Vughtenaren?

Het voordeel van samenwerking met “Brabant Woont Slim” is dat informatie over energiebesparing, van een eenvoudige maatregel tot “ nul op de meter”, op een toegankelijke manier beschikbaar komt voor Vughtenaren. Daarnaast kunnen we met een goed klant-volg systeem Vughtenaren optimaal informeren en verleiden een volgende stap te zetten. Ook komt er meer informatie beschikbaar via de gemeente waardoor we in staat zijn precies te bepalen waar welke acties het meest effect zullen hebben.

Voor Vughtenaren die energiebesparende maatregelen willen uitvoeren of bijvoorbeeld zonnepanelen willen hebben, is informatie makkelijk beschikbaar. Het energieloket kan mensen helpen op een eenvoudige manier stappen te zetten in de verduurzaming van hun woning. Daarbij werken we nauw samen met lokale bedrijven zodat de investeringen in Vught blijven.

wat betekent het voor VET-Vught?

Bedrijven, gemeenten en energie coöperaties gaan samenwerken om meer woningeigenaren te verleiden om in de verduurzaming van hun woning te investeren. De samenwerking wordt vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst, die je in de bijlage vindt. Daarin staat wat van elke partij wordt verwacht, op bladzijde 15 lees je wat dat betekent voor energie coöperaties. Het kost VET-Vught geen geld, maar we gaan wel proberen de ‘lokale reuring’ te organiseren.

Voor VET-Vught betekent het dat we intensief gaan samenwerken met het energieloket de Meierij. Dat wordt voor ons het loket waar inwoners van Vught terecht kunnen wanneer ze energiebesparende maatregelen willen uitvoeren. Het energieloket werkt zoveel mogelijk met lokale bedrijven die de maatregelen kunnen uitvoeren.

ondertekening 15 april: Vught doet mee

Op 15 april wordt een samenwerkingsovereenkomst getekend waarna het digitale platform de lucht in kan. De gemeente Vught heeft aangegeven te willen tekenen. Het bestuur is van plan om namens VET-Vught de samenwerkingsovereenkomst ook te tekenen.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben over de overeenkomst, over “Brabant Woont Slim” of over de deelname van VET-Vught dan horen we dat graag van je.

meer informatie: www.brabantwoontslim.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.