Bereken de dakopbrengst met de Zonnescan Brabant

Op de site www.zonnescanbrabant.nl kun je per adres en/of postcode inzien hoeveel zonne-energie een dak kan opleveren.

Bron: www.brabant.nl

Zonnepanelen op het dak zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Direct na plaatsing kan worden bespaard op de energierekening. De hoogte van dit bedrag hangt echter af van de ligging van het dak.

Zonnescan Brabant

Om inwoners van Brabant te laten zien hoe rendabel zonne-energie is, ontwikkelde de provincie de Zonnescan Brabant.

Inwoners van Brabant gaan naar www.zonnescanbrabant.nl en zoeken op de digitale kaart hun adres op. Vervolgens krijgen zij informatie over de hoeveelheid energie die zonnepanelen op hun dak kunnen opwekken, de kosten van zonnepanelen en de besparing op de energierekening. Zonnescan Brabant is de eerste online tool die de voordelen van zonnepanelen voor de gehele provincie in kaart brengt.

Zo werkt het

De hoogte van de provincie is nauwkeurig in kaart gebracht met lasermetingen uit vliegtuigen. Deze gegevens worden voor de Zonnescan Brabant gebruikt om de helling en richting van de Brabantse daken te bepalen en de schaduw van gebouwen en bomen te modelleren. Zo maakt de Zonnescan een inschatting van het aantal zonnepanelen dat op ieder dak past en de hoeveelheid energie die kan worden opgewekt. Inwoners van Brabant krijgen snel een indicatie of zonnepanelen interessant voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.