Buurkracht Klein Brabant boekt succes

Het initiatief Buurkracht Klein Brabant is voortvarend bezig en boekt succes. Hieronder een opsomming van de recente gebeurtenissen.

Dinsdagavond 12 mei zal Tammo Bieze van Freenergics een voorlichting houden over zonnepanelen voor de deelnemers aan het project Buurkracht Klein Brabant. De voorlichting vindt plaats in De Rode Rik van 19.30 tot 21.00 uur.
Alle bewoners van Klein Brabant én Vught zijn van harte welkom.

Het isolatieproject verloopt voorspoedig. De laatste weken rijden regelmatig een of twee auto’s van de firma Feenstra de wijk in om bij spouwmuurisolatie en vloerisolatie aan te brengen. Binnenkort worden bij enkele huishoudens vloerisolatie met Tonzon aangebracht.

Vrijdag 1 mei was er een filmploeg van Zand&Zink namens RTL 4 in de wijk. Zij maakten opnames voor het programma ” Ons huis verdient het”, een serie die op zondagochtend om 11.20 door RTL 4 wordt uitgezonden. De aflevering waarin Klein Brabant aan de orde komt. zal op zondag 17 mei worden uitgezonden. Er zijn opnames gemaakt bij een woning waar de vloer is geïsoleerd, en bij een woning waar de spouwmuur met parels is geïsoleerd. De bewoners zijn geïnterviewd en ook is een interview gehouden met Lex van Rheenen, één van onze ‘trekkers’ van het Buurkracht project.
Tijdens de werkzaamheden meldde zich een bewoners die alsnog overweegt om te isoleren. Een leuk nadruppel effect.

Inmiddels hebben 62 bewoners van Klein Brabant op de speciale Klein Brabant pagina van de Buurkracht website ingelogd.

Helaas is gebleken dat bij alle woningen in Klein Brabant de voor- en achtergevels te weinig spouw hebben omdat op verantwoorde wijze te kunnen isoleren. De garantiebepalingen zouden hierop niet van toepassing zijn. Daarom heeft Feenstra besloten deze gevels niet te isoleren. Een goed alternatief is er niet.

Het Brabants Dagblad nam het bericht over.

1 reactie op “Buurkracht Klein Brabant boekt succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.