Categoriearchief: Bijeenkomsten

START SAMEN SLIM RIJDEN VUGHT 25 mei

Zaterdag 25 mei is de officiële start van het project Samen Slim Rijden Vught. Van 9.30 tot 11.00 kun je gratis een proefrit maken met een van de vijf 100% elektrische Volkswagen Golf. Wethouder Toine vd Ven zal de aftrap geven.

Kom zaterdag 25 mei naar het witte Raadhuis, van Leeuwensteinplein 5, en maak een GRATIS proefrit. Je kunt je dan ook direct inschrijven voor je eigen elektrische deelauto.

kijk voor meer info op vught.samenslimrijden.nu

SAMEN SLIM RIJDEN VUGHT

Nu kun je eenvoudig een elektrische deelauto delen met de mensen uit je buurt. Geen reclameauto, maar gewoon je eigen E-golf. Je kunt de auto eenvoudig via een app reserveren. Instappen en rijden maar. Er zijn 3 verschillende abonnementen. Zaterdag 25 mei is de officiële start. Dan kun je ook een proefrit maken. Meer informatie op de ALV. Aanstaande woensdagavond, BOR, Kettingweg 7a. Aanvang 19.30 uur.

KLIMAATADAPTATIE 10 APRIL

Het klimaat verandert. Afgelopen jaren hebben we gezien welke invloed langere periodes van droogte en buien met grote hoeveelheden neerslag in korte termijn hebben op onze leefomgeving. Wat betekent dat voor Vught, wat kunnen we doen om te zorgen dat de overlast beperkt blijft?

De gemeente nodigt inwoners uit om op woensdag 10 april van 19.00 tot 21.00 uur in de zaal “ de Spie” van het gemeentekantoor mee te denken over hoe we deze problemen kunnen aanpakken.

Woensdag 10 april, 19.00 uur Locatie: gemeentekantoor, Secr. van Rooijstraat 1, 5261 EP Vught. Zaal de Spie, zij-ingang, naast Venvulas.

ALV OP 22 MEI

De algemene ledenvergadering van Vet-Vught is op woensdag 22 mei. Aanvang 19.30 uur. Agenda vind je hier. Locatie: BOR/Brandweerkazerne, Kettingweg 7a Vught. Na de ALV is er een presentatie van het nieuwe project: samen slim rijden. Daarmee kun je een elektrische E-golf delen met je buren. Handig en slim! Doe mee en sluit je aan! 

BIJEENKOMST OVER KLIMAAT EN ENERGIE

Op dinsdag 26 maart organiseert de gemeente een bijeenkomst over klimaat en energie. Weerman Reinier van den Berg vertelt over het veranderende klimaat, nieuwe energie en de kansen en mogelijkheden die dat biedt. Hoe gaan we die verandering doen? Waar gaan we zonnepanelen of windmolens plaatsen. Hoe houden we het betaalbaar?

De bijeenkomst vindt plaats bij Novalis, Industrieweg 9C Vught.

Tijd: 19.30- 21.30

Laat je informeren en je mening horen over de kansen en (on)mogelijkheden van de energietransitie. Je bent van harte welkom. kijk hier voor meer informatie.

SAVE THE DATE: DONDERDAG 11 APRIL 2019

SAVE THE DATE: Op donderdag 11 april 2019 vindt de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering van VET-Vught plaats. De vergadering is openbaar toegankelijk. Leden van VET-Vught ontvangen in maart een persoonlijke uitnodiging met meer informatie en de agenda voor de ledenvergadering.

Aanvang: 19.30 uur

Locatie: Brandweerkazerne / Gebouw BOR Gemeente Vught;
Kettingweg 7-A, 5261 LG Vught
(Vergaderzaal boven de brandweerkazerne)

13 EN 18 FEBRUARI 2019: INFORMATIEAVOND ZONNEMAATJE

Op woensdag 13 februari en maandag 18 februari organiseren we, in samenwerking met energiecoöperatie DEH, een informatieavond over het postcoderoosproject Zonnemaatje: “zonnepanelen zonder gedoe”. Je krijgt informatie en we beantwoorden vragen.

Aanvang: 20.00 uur.

Locatie 13 februari: Gemeentekantoor Vught, Secr. van Rooijstraat 1, 5261 EP Vught.

Locatie 18 februari: the Battle Axe, St.-Lambertusstraat 60, 5266 AG Cromvoirt.

UPDATE 12 februari:
Er is overweldigend veel belangstelling voor het project Zonnemaatje. Bijna 150 huishoudens hebben zich inmiddels al aangemeld voor duurzame energie van de zonnepanelen bij de RWZI in Haaren. Op 12 februari bereikten we de mijlpaal van 2.000 gereserveerde certificaten. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee. Inmiddels hebben we zoveel aanmeldingen, dat we bij voorinschrijvingen die we na 12 februari ontvangen niet meer kunnen garanderen dat je daadwerkelijk kunt meedoen aan dit Zonnemaatje-project. Lees hier meer over op onze pagina over Zonnemaatje.

GASLOOS WONEN? HOE?

Gasloos wonen is “hot”. Je kunt er niet meer omheen. Overal verschijnen berichten in de media dat we van het (aard)gas af moeten. Maar waarom moeten we eigenlijk van het gas af en wat betekent dat nu precies voor uw situatie? Daarover gaat de bijeenkomst van VET-Vught, het Vughtse burgerinitiatief dat de energie transitie in Vught wil versnellen.

Het aardgas in Groningen is eindig en nieuwbouwwoningen moeten per 1 juli zonder gasaansluiting gebouwd worden. Dat is even wennen. De bouwwereld is ervan geschrokken. Toch weten we al lang dat het opstoken van aardgas CO2 uitstoot en dat we daarvan af moeten. Maar wat betekent dat voor bestaande woningen. De woning waar u woont?

Tijdens de bijeenkomst op 30 mei gaven we een overzicht van de mogelijkheden om een bestaande woning gasloos te maken. Wat komt erbij kijken, wat zijn de mogelijkheden, de kosten en de voor- en nadelen?

Daarna zoomden we in op 1 van de apparaten die een oplossing kan bieden: de warmtepomp. Kan iedereen een warmtepomp plaatsen en wat betekent dat dan in en om je woning? Wat moet je aanpassen aan je woning om je huis zonder gas te kunnen verwarmen?

Er waren circa 30 mensen aanwezig op de bijeenkomst. De presentatie vindt u hier.