Categorie archief: Persbericht

Laadpaal op zonnestroom

Inwoners van Vught hebben in de periode april tot augustus veel apparaten naar de milieustraat gebracht. Daardoor heeft Vught veel punten verdiend en heeft de gemeente een prijs van 1000 euro gekregen die ze bestemd heeft voor VET-Vught. Wij willen daar een laadpaal voor electrische fietsen op zonne-energie voor plaatsen. Samen met de gemeente hebben we een locatie bij de Petruskerk gekozen voor de laadpaal plaatsen. U kunt eind dit jaar of begin van het nieuwe jaar uw fiets met duurzame energie laden als u boodschappen doet. Alle inwoners van Vught bedankt!

LEVER UW APPARAAT IN VOOR EEN DUURZAME WERELD

De gemeente Vught werkt samen met Wecycle door hergebruik  mogelijk te maken van elektrische apparaten en spaarlampen. Lever uw afgedankte apparaten en kapotte lampen in bij de Milieustraat zodat de grondstoffen hergebruikt kunnen worden. Daarmee draagt u bij aan een duurzame wereld en maakt u kans op een mooie prijs.

Als Vught een van de 25 gemeenten is met de meeste punten krijgt Vught een prijs van 1000 euro. De gemeente Vught stelt deze beschikbaar aan VET-Vught. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee en gaan daar een mooie actie voor bedenken. Maar zover is het nog niet; eerst met z’n allen punten verdienen. Dus ga naar de Milieustraat en lever uw apparaten in.

De milieustraat is open op woensdag en vrijdag van 12.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

 

De actie loopt t/m 31 augustus 2017

Zonnepanelen op Prins Hendrik

In sneltreinvaart is de financiering -via crowdfunding- van zonnepanelen op het dak van de Vughtse atletiekvereniging ‘Prins Hendrik’ tot stand gekomen. Een goede samenwerking tussen VET-Vught, het energieloket de Meierij en de atletiekvereniging. Er komen maar liefst 320 panelen op het dak van het gebouw naast de atletiekbaan. Hiermee zal naar verwachting jaarlijks 72.500 KWH worden opgewekt, net zoveel als 24 huishoudens gemiddeld gebruiken. De atletiekvereniging krijgt niet alleen goedkopere stroom, maar de panelen komen na verloop van tijd ook in eigendom van de stichting. De voorzitter van Prins Hendrik, Bart van Leerdam, zegt in het Brabants Dagblad dat ze graag meer leden de kans gegeven mee te doen, maar dat het heel snel ging. Binnen een uur was het hele bedrag binnen. Nu het geld binnen is kunnen de voorbereidingen voor het plaatsen van de panelen starten.

Energieloket: Eerste hulp bij energie besparen & subsidie

energieloket-brabant-woont-slim

In samenwerking met lokale energie-initiatieven (energiecoöperaties) en bedrijven starten gemeenten in Noordoost Brabant een energieloket om huizenbezitters te helpen hun woning energiezuiniger te maken. Het loket is 5 oktober feestelijk geopend op de Vakbeurs energie in ‘s-Hertogenbosch.

Slim wonen
Slim wonen is de toekomst. Voor je kinderen, kleinkinderen en de generaties die volgen. Gemiddeld geven we jaarlijks gemiddeld één maandsalaris uit aan energie. Ook zijn er veel huizenbezitters die last hebben van tocht en vocht of die een aanstaande verbouwing aangrijpen om de woning ook qua energieverbruik weer up-to-date te maken. Het lokale energieloket brabantwoontslim.nl helpt woningeigenaren bij het vinden van de juiste oplossingen.

Nieuwe subsidieregeling
De opening van het loket valt samen met de komst van een nieuwe landelijke subsidieregeling op energiebesparende maatregelen. Woningeigenaren krijgen de komende twee jaar subsidie wanneer ze twee of meer energiebesparende maatregelen nemen. Ook Verenigingen van Eigenaren (VvE) kunnen gebruik maken van de regeling.

Aan de slag
Wilt u als eigenaar aan de slag met energiebesparing, kijk dan op www.brabantwoontslim.nl. Daar vindt u informatie en hulpmiddelen voor het besparen van energie en informatie over de subsidiemogelijkheden. U kunt advies krijgen of offertes aanvragen bij lokale bedrijven.

‘Powered by’  Brabant Woont Slim
Het loket wordt ondersteund door Brabant Woont Slim, een regionaal platform van bedrijven, lokale initiatieven en gemeenten. Het nieuwe loket is op 5 oktober van start gegaan in de gemeenten Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Landerd, Mill & St.Hubert, Oss, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught. U vindt uw eigen lokale loket via  www.brabantwoontslim.nl.

 

ZON IN VUGHT Feestelijke start van de eerste zonnecentrale

Op zaterdag 14 mei a.s. start de bouw van de eerste zonnecentrale in Vught. Deze eerste zonnecentrale zal worden geplaatst op de brandweerkazerne aan de Kettingweg 7.

Zon in Vught

In de komende periode wordt op de brandweerkazerne een zonnecentrale geplaatst met 265 zonnepanelen met een vermogen van 69 kWp. Hiermee is dit de eerste zonnecentrale van Vught die zorgt voor grootschalige ‘nieuwe energie’ in Vught. Met de centrale wordt zoveel energie geproduceerd als 20 huishoudens gemiddeld per jaar verbruiken en genereren we een significant aandeel van het energieverbruik van dit pand.

De zonnecentrale is een initiatief van VET-Vught en de gemeente Vught. Het zonne-energiebedrijf Rooftop Energy bouwt, financiert en exploiteert de zonnecentrale en levert de zonnestroom aan de gemeente Vught. VET-Vught is een coöperatie van betrokken Vughtaars die zich graag inzetten voor energiebesparing en duurzame energie in hun dorp. De gemeente Vught is eigenaar van het pand en wil hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzaam Vught. Beide partijen hebben de intentie om op meer daken in Vught zonne-centrales te installeren.

De feestelijke start

Op 14 mei zal wethouder Potters om 15.30 uur op feestelijke wijze het startsein voor de bouw geven. Tijdens de aansluitende borrel presenteert het energieloket de Meierij zich, waar u informatie kunt krijgen over zonnepanelen of energiebesparing in uw eigen huis.

 

ikinvesteerslim

Energie besparen doet u natuurlijk allereerst door er zuiniger mee om te springen maar de meeste energiebesparende maatregelen vergen een investering. Dat kan voor velen een nèt iets te hoge drempel zijn en daarom hebben een aantal samenwerkende instanties een lening op de markt gebracht die daarvoor op maat gemaakt is.

Op de site ikinvesteerslim.nl leest u er meer over.

Buurkracht Klein Brabant boekt succes

Het initiatief Buurkracht Klein Brabant is voortvarend bezig en boekt succes. Hieronder een opsomming van de recente gebeurtenissen.

Dinsdagavond 12 mei zal Tammo Bieze van Freenergics een voorlichting houden over zonnepanelen voor de deelnemers aan het project Buurkracht Klein Brabant. De voorlichting vindt plaats in De Rode Rik van 19.30 tot 21.00 uur.
Alle bewoners van Klein Brabant én Vught zijn van harte welkom.

Het isolatieproject verloopt voorspoedig. De laatste weken rijden regelmatig een of twee auto’s van de firma Feenstra de wijk in om bij spouwmuurisolatie en vloerisolatie aan te brengen. Binnenkort worden bij enkele huishoudens vloerisolatie met Tonzon aangebracht.

Lees verder Buurkracht Klein Brabant boekt succes

VET-Vught nu officieel van start!

Vught, 8 oktober 2014
Met het passeren van de akte van oprichting en het ondertekenen van de statuten onder  het toeziend oog van de notaris op 7 oktober j.l., is VET-Vught nu officieel een coöperatie.
De coöperatie heet voluit Vughtse Energie Transitie (VET) U.A.
De statuten werden ondertekend door voorzitter Ton van der Vossen, secretaris Vincent Snels en penningmeester Joost Reijnen. Zie onderstaande foto. 

Lees verder VET-Vught nu officieel van start!