Categorie archief: Algemeen

Zonnecentrale Prins Hendrik draait!

Het zonnepanelenproject op het dak van atletiekvereniging Prins Hendrik draait! Met 320 zonnepanelen levert de vereniging net zo veel elektriciteit als ze zelf gebruiken. Het project is door VET-Vught gestart en uitgevoerd door energieloket de Meijerij, samen met lokale partners. De financiering is tot stand gekomen met crowd funding. De zonnepanelen leveren net zoveel energie als 22 huishoudens gemiddeld gebruiken. Prins Hendrik heeft in de komende jaren een paar procent korting op de stroom en na 15 jaar is de installatie eigendom van de stichting die het gebouw beheert.

LEVER UW APPARAAT IN VOOR EEN DUURZAME WERELD

De gemeente Vught werkt samen met Wecycle door hergebruik  mogelijk te maken van elektrische apparaten en spaarlampen. Lever uw afgedankte apparaten en kapotte lampen in bij de Milieustraat zodat de grondstoffen hergebruikt kunnen worden. Daarmee draagt u bij aan een duurzame wereld en maakt u kans op een mooie prijs.

Als Vught een van de 25 gemeenten is met de meeste punten krijgt Vught een prijs van 1000 euro. De gemeente Vught stelt deze beschikbaar aan VET-Vught. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee en gaan daar een mooie actie voor bedenken. Maar zover is het nog niet; eerst met z’n allen punten verdienen. Dus ga naar de Milieustraat en lever uw apparaten in.

De milieustraat is open op woensdag en vrijdag van 12.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

 

De actie loopt t/m 31 augustus 2017

Brabant Woont Slim

Diverse gemeenten, bedrijven en particuliere organisaties zoals VET-Vught werken aan een platform waar huiseigenaren uit de regio terecht kunnen wanneer ze hun woning willen verduurzamen.
Via een bijbehorende website kan men informatie vinden over de verschillende vormen van isolatie en energie-opwekking, over bedrijven die de benodigde werkzaamheden uit kunnen voeren en over de vraag in hoeverre die zaken door de gemeente gesubsidiëerd worden.

Het platform is dus een samenwerkingsverband met het doel om duurzaamheids- initiatieven te bevorderen. De verschillende organisaties werken daarmee gezamenlijk aan hetzelfde belang, namelijk het stimuleren van eigenaren om maatregelen te nemen om hun woning te isoleren danwel eigen energie op te wekken door zonnepanelen aan te schaffen.

VET-Vught neemt actief deel aan de ontwikkeling van het platform in de overtuiging dat samenwerking cruciaal is bij de verduurzaming van woningen. De verwachting is dat er in maart een samenwerkings-overeenkomst wordt getekend waarna het digitale platform van start kan gaan. Wij houden u op de hoogte.

Nieuwsgierig geworden?
Raadpleeg dan deze site voor informatie: www.brabantwoontslim.nl