Categoriearchief: Media

Buurkracht Klein Brabant boekt succes

Het initiatief Buurkracht Klein Brabant is voortvarend bezig en boekt succes. Hieronder een opsomming van de recente gebeurtenissen.

Dinsdagavond 12 mei zal Tammo Bieze van Freenergics een voorlichting houden over zonnepanelen voor de deelnemers aan het project Buurkracht Klein Brabant. De voorlichting vindt plaats in De Rode Rik van 19.30 tot 21.00 uur.
Alle bewoners van Klein Brabant én Vught zijn van harte welkom.

Het isolatieproject verloopt voorspoedig. De laatste weken rijden regelmatig een of twee auto’s van de firma Feenstra de wijk in om bij spouwmuurisolatie en vloerisolatie aan te brengen. Binnenkort worden bij enkele huishoudens vloerisolatie met Tonzon aangebracht.

Lees verder Buurkracht Klein Brabant boekt succes

Nieuwe serie Ons Huis Verdient Het op RTL4

Vanaf zondag 5 april is het tv programma over wonen zonder energiekosten weer terug op de buis. Acht nieuwe afleveringen over hoe leuk, mooi en comfortabel wonen zonder energierekening is. Met interviews, proeflogeren in energie neutrale huizen, hele blokken huizen die in een keer vernieuwd worden, de reacties van bewoners en hun buren, buurt in actie en nog veel meer.

Vanaf zondag 5 april tot en met zondag 24 mei 2015, om 11.30 uur op RTL4 om 11.30 uur. OPNAMEOHVHTV

Herhaling: vanaf zaterdag 2 mei tot en met zaterdag 20 juni 2015, ca. 12.00 uur.

In 2014 keken 4.5 miljoen kijkers naar de twee serie programma’s Ons Huis Verdient het. Een aflevering gemist? Terugkijken kan op onshuisverdienthet.tv

Vara Kassa: Hoe werkt de slimme meter?

Slimme meterOp zaterdag 21 februari had consumentenprogramma Kassa de slimme meter als onderwerp. Vanaf dit jaar krijgt iedereen een gratis slimme meter aangeboden door z’n energieleverancier.

Men probeerde de volgende vragen te beantwoorden met twee deskundigen en het publiek:

  • Zijn je gegevens veilig?
  • Als je zonnepanelen hebt, moet je dan die slimme meter wel nemen?
  • Wat doen energiebedrijven eigenlijk precies met die gegevens?
  • Kun je de slimme meter ook weigeren?

Kijk en lees hier de uitzending terug. Lees ook onze Veelgestelde vragen.