Categoriearchief: Interview

Eerste Energiecafé succesvol

Gisterenmiddag hielden we ons eerste Energiecafé in De Rode Rik met de onderstaande onderwerpen op de informatie markt. De opkomst was uitstekend; er waren ruim 40 bezoekers én het levert ons nieuwe leden op. Onder de bezoekers waren leden, belangstellenden waarvan we al een flink aantal kennen en de vertegenwoordigers van de lokale en regionale pers:

  • Brabants Dagblad correspondent Kees van der Zandt tekende het volgende op.
  • Suzanne van Wiggen van de Avulo Nieuwsredactie bezocht ook het Energiecafé en schreef dit.

Tijdens het Energiecafé toonden we een presentatie met daarin alle bovengenoemde onderwerpen ondergebracht onder de Trias Energetica.
Foto’s van het Energiecafé vind je hier.

Lees verder Eerste Energiecafé succesvol

Duurzame energie voor heel Vught

Het Klaverblad, editie 10 december 2014, door Maarten Kroese

Op 7 oktober is officieel de Vughtse Energie Transitie (VET) opgericht. Het is een coöperatie die Vughtenaren probeert te helpen om over te gaan naar het gebruik van CO2-neutrale energiebronnen. Het lidmaatschap van € 10 per jaar kan u een veelvoud aan energiebesparing opleveren. Inschrijven op www.vet-vught.nl.

Voorzitter Ton van der Vossen en penningmeester Joost Reijnen zijn wild enthousiast over hun nieuwe club. Reijnen: “Mensen denken bij een coöperatie vaak dat er door de bestuurders een stevig zakcentje wordt meegepakt. Wij doen dit echter volledig onbezoldigd, omdat we vinden dat de vervuiling door fossiele brandstoffen moet stoppen. Afgezien daarvan kun je veel geld besparen als je gebruik maakt alternatieve energie als aardwarmte, zonne-energie, windenergie of zogeheten blauwe energie. Dat is de energie die vrijkomt  uit verschillen in zoutconcentratie van twee watermassa’s.”

De doelstelling van VET Vught is een CO2 neutrale gemeente waarbij energie reductie voorop gaat en de dan nog nodigde energie wordt op een duurzame wijze opgewekt.

Lees verder Duurzame energie voor heel Vught

Zaterdag 28 juni  waren Joost Reijnen en Martain Spierings te gast in Avulo Actueel (105.4 FM) om de actie Buurkracht Klein Brabant die donderdag 3 juli, startte toe te lichten.
Joost, links op de foto, is penningmeester en voorzitter van de Werkgroep Reductie.
Naast hem presentator Maria de Git.
Martain is bestuurslid en voorzitter van de Werkgroep Communicatie.
Klik op de foto om het interview te beluisteren.

Joost (l) en Avulo Actueel presentator Maria de Git
Joost (l) en Avulo Actueel presentator Maria de Git

Eerder besteedde het Avulo programma Wat een dag! aandacht aan VET-Vught in een interview met toenmalig kwartiermaker Arno van der Laan. Arno is lid van het bestuur.