Categoriearchief: Buurkracht

Led verlichting sportpark Bergenshuizen

De gemeente Vught heeft VET-Vught gevraagd te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor zonnepanelen op de daken van de sportverenigingen op sportpark Bergenshuizen. We hebben geconcludeerd dat de verenigingen op dit moment meer verbruiken dan ze op kunnen wekken op hun daken. Eerst besparen dus. Daarom is er een werkgroep LED gestart waarin de drie ‘grootverbruikers’, Reaal, de Zwaluw en MOP Hockey samenwerken om energie te besparen door LED toe te passen. VET-Vught helpt ze om de plannen daarvoor verder te brengen. We verwachten dat deze verenigingen 60% op hun elektriciteit voor verlichting kunnen besparen.

Bijeenkomst Buurkracht Klein Brabant

Op donderdag 29 januari organiseert Buurkracht Klein Brabant een bijeenkomst vanaf 20.00 uur in De Rode Rik. Doel van de bijeenkomst is om de bewoners van Klein Brabant inzicht te geven in maatregelen die genomen kunnen worden om energie te besparen.

Bewoners van de wijk Klein Brabant zijn hierover inmiddels geïnformeerd door een huis-aan-huis flyer, billboards in de wijk en een banner aan het begin van de wijk.
Lees verder Bijeenkomst Buurkracht Klein Brabant

Buurkracht Klein Brabant van start met 42 huishoudens

Voor Buurkracht Klein Brabant hebben zich na de voorlichtingsavond op 30 oktober 42 huishoudens ingeschreven! Door deze ruime belangstelling gaat het proefproject met als doel bewoners van Klein Brabant te helpen om energieverbruik te verminderen nu echt van start.

We zetten nogmaals de voordelen kort op een rij:

1. Alle huishoudens in Klein Brabant krijgen vanuit Enexis het aanbod gratis een slimme meter te laten plaatsen. Met de slimme meter kan de bewoner het eigen gas- en elektriciteitsverbruik via internet inzien. Daarnaast kan het verbruik ten opzichte van de andere deelnemende huishoudens in Klein Brabant vergeleken worden.

2. Een onafhankelijke energie-adviseur maakt een energiescan van twee woningen in de wijk en geeft op basis daarvan een besparingsadvies waar alle deelnemers gebruik van kunnen maken.

3. Buurkracht biedt een platform om gezamenlijk op te trekken bijvoorbeeld bij het aanvragen van een offerte. Dit maakt een aankooptraject van bijv. isolatiemaatregelen of zonnepanelen gemakkelijker en goedkoper.

Rob Borgsteijn en Lex van Rheenen, beide woonachting in Klein Brabant zijn de contactpersonen voor Buurkracht Klein Brabant.

Informatie avond Buurkracht Klein Brabant

ENERGIE BESPAREN MET BUURKRACHT KLEIN-BRABANT

DATUM: 30 oktober 2014, 19:30 UUR
LOCATIE: Zaal Schoonveld, van de Pollstraat 5

Uit de inventarisatie afgelopen juli is gebleken dat een kwart van alle huishoudens in Klein-Brabant wil deelnemen aan het initiatief Buurkracht. Dat is goed nieuws!

Dat betekent dat wij, zoals toegezegd, een voorlichtingsavond zullen organiseren om het initiatief verder toe te lichten. Buurkracht is een samenwerking van VET-Vught en Enexis Holding NV. Enexis is de netwerkbeheerder van Vught. Buurkracht is een proefproject met als doel bewoners van Klein Brabant te helpen om energieverbruik te verminderen. Wij zullen deze avond een aantal veelzeggende statistieken laten zien waaruit blijkt dat er volop energiebesparingsmogelijkheden zijn in Klein-Brabant.
Lees verder Informatie avond Buurkracht Klein Brabant

Zaterdag 28 juni  waren Joost Reijnen en Martain Spierings te gast in Avulo Actueel (105.4 FM) om de actie Buurkracht Klein Brabant die donderdag 3 juli, startte toe te lichten.
Joost, links op de foto, is penningmeester en voorzitter van de Werkgroep Reductie.
Naast hem presentator Maria de Git.
Martain is bestuurslid en voorzitter van de Werkgroep Communicatie.
Klik op de foto om het interview te beluisteren.

Joost (l) en Avulo Actueel presentator Maria de Git
Joost (l) en Avulo Actueel presentator Maria de Git

Eerder besteedde het Avulo programma Wat een dag! aandacht aan VET-Vught in een interview met toenmalig kwartiermaker Arno van der Laan. Arno is lid van het bestuur.

Buurkracht Klein Brabant

VET-Vught organiseert een lokaal initiatief om energie te besparen in Klein Brabant.
Energiebesparing is niet alleen nuttig voor het terugdringen van CO2 uitstoot, het levert ook geld op. Om dit concreet te maken, start op donderdag 3 juli een Buurkracht proef in Klein Brabant.

buurkracht

Buurkracht Klein Brabant is een samenwerking van VET-Vught en Enexis Holding NV.
Om misverstanden te voorkomen;  Enexis is een netwerkbeheerder en geen energieleverancier. Verder komt dit initiatief vanuit Enexis Holding NV, niet vanuit Enexis de netwerkbeheerder. Het is een proefproject met als doel bewoners van Klein Brabant te helpen om energieverbruik te verminderen.
Vanuit VET-Vught zijn Rob Borgsteijn en Joost Reijnen aanspreekpunt voor bewoners.

Lees verder Buurkracht Klein Brabant